Belföld

Megszólalt az összevissza járó Széll Kálmán téri óra gyártója

Miután először rendkívül kreatívan meghackelték a Széll Kálmán téri órát, majd eltüntették a helyesen járó órát, megszólalt a téren található órát tervező-gyártó cég, ami szerint a BKK a felelős azért, hogy összevissza jár az óra a téren.

Azt írják, ők egy beltéri vezérlőszobába tervezték az oszlop teljes elektronikus vezérlését, ez pedig jelenleg két külön épületben van, a metróépületben és a kiszolgálóépületben.

 Azonban minden igyekezetünk ellenére a BKK az egész beruházási időszak alatt nem tudta tisztázni az óra leendő üzemeltetőjének kilétét (BKK vagy BKV), emiatt nem tudta megjelölni, hogy melyik épületben kaphatna helyet az érzékeny vezérlőegység.

Arra kérték őket, hogy amíg nem tisztázódik, ki az üzemeltető, addig a vezérlőt az oszlopba helyezzék el.Viszont itt alig van hely a LED-kijelzőnek és a működéséhez szükséges betápoknak.

A vezérlő már csak cipőkanállal fért be, de mivel a tér átadója halaszthatatlan volt, teljesítettük a BKK kérését, abban a hitben, hogy a korábbi ígéreteknek és megbeszéléseknek megfelelően a vezérlés legkésőbb a próbaüzem után 2016 szeptemberében áthelyezésre kerül az üzemeltető cég felségterületén.

Így mivel az elektronikai egység alig fér el, könnyen kábelsérülés következik be, ami csak akkor derül ki, amikor már a pára vagy fagy megtette hatását.

(Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik