Belföld

Két telefonért verték halálra a csemői férfit

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – ezért állítják bíróság elé egy négyfős banda egyik tagját, aki a vád szerint halálra vert egy idős embert Csemőn éppen egy évvel ezelőtt. Három társának is felelnie kell, köztük – mint most kiderült – az áldozat unokájának, nekik felfegyverkezve, a bűncselekményelhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás miatt.

A 89 éves férfi, aki napjait megszokott időbeosztás szerint töltötte, egyedül élt egy csemői házban, a falu központjában. Zárkózott volt, gyermekei és unokái olykor meglátogatták.Megtakarítását az otthonában, egy rejtekhelyen tartotta. Innen vett elő pénzt akkor, ha a családja kért tőle.

A bűnügynek, ahogy azt írtuk, négy vádlottja van: három férfi és egy nő. Egyikük az az áldozat unokája, a többiek nagykőrösiek, egymás ismerősei, élettársak.
Az egyik férfi azután ismerkedett meg az idős ember rokonával, miután szabadult a börtönből. Nem sokkal később megtudta, hogy az idős embernek több százezer forint spórolt pénze lehet.

2015 januárjában ők ketten mentek el Csemőre, de a házba csak az unoka osont be. Eközben a társa kihívta az idős férfit az utcára, hogy elterelje a figyelmét. Ezalatt a rokon elemelte a rejtekhelyen tartott pénzt, 700 ezer forintot. A páros felélte az összeget, és cinkosokat kerestek, hogy “utánpótláshoz” jussanak.

A börtönből frissen szabadult férfi ezután figyelni kezdte az idős embert, hogy milyen napirend szerint él, hogy mikor van otthon.

2016 januárjában az esti órákban nagykőrösi társaival, egy férfival és egy nővel Csemőre mentek. Úgy döntöttek, hogy akár erőszak árán is, de megszerzik az idős ember pénzét.

Csak az egyik férfi ment be a házba, társai az utcán várták. A vádlott egy csőkulccsal támadt az áldozatra, ütötte a fejét, a lábát, mindeközben pedig a pénzét követelte. A 89 éves öregúr eleinte védekezett, de gyorsan elvesztette az erejét, ám azt nem árulta el, hol tartja a megtakarítását. Támadója kutatott a házban, mobilokat, órát, bizsut, élelmiszert talált csak, ezeket vitte magával. A két telefont végül a társaság eldobta, az órákat pedig elrejtették.

Az idős ember még élt, amikor a sorsára hagyták, de erősen vérzett, és életét vesztette.

Megtaláltuk a videót, ami két támadó elfogásakor készült:

Olvasói sztorik