Belföld

Hitleres viccel szórakoztatja olvasóit a Mészáros Lőrinc közelébe került lap

Nem sokkal az után, hogy a lapcsoportnál égbekiáltó botrány lett egy meghamisított Orbán-interjúból.

Rendkívül ízléses haláltáboros vicc jelent meg a veszprémi Napló keddi számában, amit Kész Zoltán független országgyűlési képviselő mutatott meg Facebook-oldalán:

Történt mindez azok után, hogy néhány hete több dolgozót is kirúgtak a megyei lapot kiadó Pannon Lapok Társaságától (PLT), mert a lapcsalád egy másik tagjánál, a Fejér Megyei Hírlapnál úgy jelent meg a központilag szerkesztett miniszterelnöki interjú, hogy abba olyan félmondatok is kerültek, amiket a miniszterelnök nem mondott.

Az ugyanakkor nem nyert bizonyítást, hogy az elbocsátott alkalmazottak hamisították volna meg a cikket, vagy egyáltalán dolguk lett volna annak ellenőrzése. A PLT-lapok központi tartalmait egyébként a veszprémi Naplónál szerkesztik.

A négy megyei lapot kiadó Pannon Lapok Társaságát alig néhány hónapja vette meg a Mediaworks, majd az egész vállalat más megyei lapokkal együtt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe került.

A Hír TV idézte a Napló megbízott főszerkesztőjét, Tremmer Tamást, aki azt írta:

olvasóik megszokták és keresik is az újság utolsó oldalán megjelenő viccet, amelyek eddig mosolygást váltottak ki. Most viszont sajnálattal észlelték, hogy a ma megjelentek sértik olvasóikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik