Belföld

Elbukott az ellenzéki összefogás Szentendrén, a Fidesz gordonkása nyert

Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szentendrei időközi választást, 41 szavazattal megelőzve Helyes Imrét, az Élhető Szentendréért Egyesület jelöltjét – tudta meg az Index.

Mint arról korábban írtunk, szinte a teljes baloldal a civil jelöltet támogatta, de így sem sikerült felülkerekedniük a Fideszen.

Az eredmények a következőképp alakultak:

  • Négyessy Katalin, Fidesz-KDNP – 339 szavazat
  • Helyes Imre, Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) – 298 szavazat
  • Drávucz Zsolt, Lehet Más a Politika (LMP) – 17 szavazat
  • Pálmai Ferenc, Magyar Munkáspárt – 2 szavazat.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a tisztséget eddig betöltő önkormányzati képviselő tavaly szeptemberben meghalt.

Dörgicse

A Veszprém megyei falun a függetlenként induló Jánó Levente nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást – közölte a balatonfüredi közös önkormányzati hivatal kirendeltség-irányítója az MTI-vel.

Jánó Levente 58 szavazatot szerzett, az ugyancsak független Jónás Ildikó 42, Keresztes György 23, Pintér Tamás 7 voksot kapott.

A névjegyzékben szereplő 248 helyi lakos közül 131-en jelentek meg a település egyetlen szavazókörében. Érvényesen 130-an voksoltak, 1 szavazat pedig érvénytelen lett.

Dörgicsén azért tartottak vasárnap időközi polgármester-választást, mert a települést korábban vezető Mlinkó István (független) tavaly szeptemberben lemondott.

Badacsonytördemic

A szintén Veszprém megyei településen szintén polgármester-választást tartottak és a függetlenként induló Horváth Zoltán győzött – közölte az előzetes eredményt a szigligeti közös önkormányzati hivatal jegyzője vasárnap az MTI-vel.

Lutár Mária arról számolt be, hogy Horváth Zoltán 180 szavazatot szerzett. A három további független jelöltre, Joó Ferencre 138-an, Csonka Gergőre 108-an, Galambos Eszterre 80-an voksoltak. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Fehérvári Zsolt István nem kapott szavazatot.

A választás napján a névjegyzékben szereplő 818 helyi lakos közül 508-an jelentek meg a település egyetlen szavazókörében. Érvényesen 506-an voksoltak, 2 szavazat érvénytelen lett.

Badacsonytördemicen azért tartottak időközi polgármester-választást, mert a települést korábban vezető Vollmuth Péter (független) tavaly októberben elhunyt.

Alsószentiván

A Fejér megyei faluban az eddigi alpolgármester, Husvéth Imre (független) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson – közölte Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna körjegyző az MTI-vel.

Husvéth Imre 215, a másik jelölt, Berényi Béla (Magyar Munkáspárt) 4 szavazatot kapott, míg négy szavazat érvénytelen volt. Hozzátette: a szavazóköri jegyzékben 496 választópolgár volt, közülük 223-an jelentek meg a szavazókörben.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert az eddigi településvezető, Nagy Lajos (független) tavaly szeptemberben elhunyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik