Belföld

Mutatjuk, hol veszélyes autózni

Szombaton keleten is meg megszűnik a csapadék, de a Dunántúlon és a középső országrészben újra lesznek erősen felhős időszakok, és elszórtan alakulhat ki hózápor – derül ki a met.hu-ról. Pénteken és szombaton a hó befedte az egész országot, itt követheti, milyen káoszt okozott.

Sokat javult a helyzet

A legfrissebb információk szerint a gyorsforgalmi utak burkolata nedves, sónedves, keleten néhány főúti szakaszon latyakos, hókásás a burkolat. Az Északi-középhegység magasabban fekvő útjain havas, letaposott havas szakaszokra is számítani kell még, Körmend környékén jégbordás az utak felülete.

Az alsóbbrendű úthálózaton – a Dunántúl déli részén helyenként, míg a Duna vonalától keletre eső területeken többfelé – még télies útviszonyokra lehet számítani. Ajka közelében síkos a mellékutak burkolata.

Ismét zavartalan a közlekedés a 4-es úton Hajdúszoboszló és Kaba között, ahol szombat hajnalban két kamion frontálisan ütközött és az egyik sofőr meghalt. az eddigi adatok szerint a Kaba irányába haladó kamion ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött egy szembejövő kamionnal, amelynek a sofőrje a helyszínen meghalt. A másik jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték.

Mehetnek a kamionok

Feloldották az időjárás miatt bevezetett közlekedési korlátozásokat is, így már a 7,5 tonnánál nehezebb járművek is minden utat használhatnak

– közölte az Útinform. Korábban ezek a járművek nem közlekedhettek Fejér megyében Bicske és Zsámbék között, Pest megyében a 102-es főúton az M1-es autópályától Pilisjászfalun a 10-es főútig, a 8102-es jelű úton az 1-es főúttól Budakalászig.

A vasúti közlekedést hófúvás nehezíti, a MÁV lezárta a Diósjenő és Drégelypalánk közti vasúti pályát. Észak-Magyarországon viszont sok helyen javult a helyzet, a vonatok nagy része már menetrend szerint közlekedik

– közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Az egri, füzesabonyi, miskolci, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi térségben tegnap óta folyamatosan tisztítják a váltókat és a peronokat. Ennek eredményeként jelentősen javult a helyzet Észak-Magyarország vasúthálózatán, a vonatok nagy része már menetrend szerint közlekedik, csak néhány vonat menetideje hosszabbodik meg 15-20 perccel.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik