Belföld

Kritizálta a magyar oktatást, és ezt majdnem leadták a köztévében. Majdnem.

A Petőfi TV felkért egy Youtube-on népszerű vloggert, hogy készítsen egy videót a tanulásról és a továbbtanulásról. Olyan kérdésekre válaszolt az anyagban, mint hogy mi alapján választott iskolát, nehéz-e a vizsgaidőszak, vagy hogy miért fontos iskolába járni. Utóbbi kérdésre is őszintén válaszolt, csak ez már valamiért nem került adásba – írja az Index.

Ők meg is kérdezték a videó alkotóját, Hamar Donátot, aki így válaszolt:

Nagyon tetszett az anyag amit felvettem nekik. Egy szóval nem mondták, hogy valamit ebből kivágnának, teljesen meg voltak elégedve. Viszont az adásba már kivágtak egy részt, amit az oktatásról mondok. Furcsa hogy a kritikát kivágják. Pedig csak az igazságot mondtam el. Ezért szeretem a youtube-ot, ott nincs cenzúra.

A köztévén lement adásból végül az alább vastagon szedett részt vágták anélkül, hogy erről az alkotónak szóltak volna:

„Szögezzük le, hogy a magyar oktatási rendszer botrány: motivációvesztett, kiégett tanárok tanítanak elavult módszerek alapján. Persze tisztelet a kivételnek. Sosem ránk voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy megtanultuk-e az adott dolgot vagy sem. De még ennek ellenére is fontos iskolába járni: megtanít az alapokra, nagyjából tisztában leszel azzal,. hogy mi érdekel, és mi az, amiben jó vagy. Az iskolában hihetetlen erő van, hisz a jövő generációi ott képződnek egy adott országnak.”

A vágott verziót itt lehet megnézni, az eredetit pedig itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik