Belföld

Kilenc lányt vett rá, hogy örömlánynak álljon, az egyikük Nancy volt

Hamarosan bíróság elé állítanak egy mindössze 22 éves fiatalt, aki a vád szerint néhány évvel ezelőtt összesen kilenc lányt, köztük több tinit bírt rá arra, hogy pénzért árulják a testüket 2012 és 2013 nyara között. Négyen közülük még nem töltötték be a 18. évüket, erről a vádlott tudott – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől pénteken.

Több kiszemeltjét egy közösségi oldalon környékezte meg, azon keresztül vette fel velük a kapcsolatot, majd rábeszélte őket, hogy neki dolgozzanak. A fiatal nő rendszeresen vitte a lányokat budapesti hotelekbe, kínai szórakozóhelyekre dolgozni.

Négyrendbeli üzletszerűen, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette, valamint további ötrendbeli üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják emiatt.

Az ügynek van egy másodrendű vádlottja is, egy 72 éves férfi, ő volt az egyik kuncsaft. Voltak többen is, de őket nem sikerült azonosítani.

A 24.hu úgy tudja, egykor Nancy is neki dolgozott, a lány, akit 2015 májusában ölt meg egy kínai férfi. Ő ekkor már maga intézte a találkáit egy alkalmazás segítségével. Az egyeztetett időpontokat mindig átküldte a barátjának. Akkor is szólt neki, ha megérkezett a kuncsaft, és akkor is, ha elhagyta a lakást. Innen tudták a nyomozók, ki az utolsó férfi, aki nála járt. A férfi távozásáról Nancy barátja már nem kapott üzenetet. Kiderült, az áldozatot támadója egy hamutartóval vágta fejbe, fojtogatta egy vezetékkel, végül többször megszúrta egy konyhakéssel.

akácfa utcai gyilkosság (Array)
Fotó: Sebestyén jenő

A támadó még 2013 novemberében érkezett Magyarországra, szakácsként dolgozott itt. Május 13-án a bíróság országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A rendőrök feltérképezték a kapcsolatrendszerét, ellenőriztek egy hozzá köthető budapesti és szegedi lakást is, de egyik helyen sem találták. Végül kiderítették, pénzt kért az ismerőseitől, hogy repülőjegyet vegyen, és még május 2-án elhagyta az országot, hazarepült Kínába.

A kínai gyanúsított ellen a bíróság május 19-én adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot, ezután a férfi Kínában feladta magát. Távollétében ítélték el, 18 év fegyházbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik