Belföld

Ónos eső és hófúvás nehezíti a közlekedést több megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejelzése szerint csütörtök hajnaltól nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap, kora délelőttre a nyugati és középső területeken, a déli órákra már keleten is megszűnik a havazás.

Késő délután északnyugaton, nyugaton ismét több lesz a felhő, de estig csapadék ott még nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között alakul, a Nyírségben lesz a leghidegebb. Késő este általában 0 fok körül alakul a hőmérséklet, északkeleten, keleten lesz ennél hidegebb.

Figyelmeztetés!

A késő délelőtti, déli órákra nyugat felől fokozatosan mindenütt megszűnik a kisebb havazás (ált. lepel – 3 cm, kisebb körzetekben azonban ennél több is hullhat), amit a Dunántúl nyugati részén átmenetileg ónos vagy fagyott eső válthat fel (jellemzően 0.5-1 mm alatti mennyiségben). A helyenként erős délnyugati, nyugati szél itt-ott hordhatja a havat.

A MET Győr-Moson-Sopron megyére ónos eső és hófúvás, Komárom-Esztergom, Vas, Somogy, Veszprém és Zala megyékre ónos eső miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik