Belföld

FKF: a járdák síkosságmentesítése az ingatlantulajdonosok feladata

havazás budapesten (havazás, hó, fkf zrt, )
havazás budapesten (havazás, hó, fkf zrt, )

Budapesten – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően – éjjel kettő órakor változó intenzitással kezdett havazni. Méréseink szerint 3-5 centiméter esett – írta csütörtöki közleményében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság.

A Társaság a prognózis ismeretében szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban várta a csapadékot. A havazás kezdetekor 74 darab téli célgép kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását, munkájuk eredményeként csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek.

A nappali műszakban 75 darab téli célgéppel folytatták az utak, és 400 fővel a társaság által kezelt közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.

Mint írták: munkavégzésüket nehezíti a -9,-11 fok körüli hőmérséklet, amikor is a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lassabban fejti ki hatását.

A mellékutak havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 km hosszúságú főútvonal hálózat rendbe tételét követően tudják megkezdeni.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a téli útviszonyok miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

-közölte az FKF, hozzátéve: az ingatlanok előtt járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelezettsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik