Belföld

Újabb parkolók lesznek fizetősek a fővárosban

parkoloora(210x140)(1).jpg (Array)
parkoloora(210x140)(1).jpg (Array)

Újabb fizetős parkolási övezetekkel bővülhet a budapesti parkolási rendszer. Újbuda még nem írt ki közbeszerzést az automaták üzemeltetésére, de az önkormányzat elsősorban a 4-es metró elindulása után megnövekedett autós forgalmat kezelné így. Az InfoRádiónak a kerület sajtófőnöke azt mondta, hogy új fizetős körzet lehet

az Infopark környéke, Őrmező, a kelenföldi városrész egészen az Andor utcáig. A 4-es metró vonalán megjelentek azok az autósok, akik bizonyos városrészeket P+R parkolónak használnak, ezzel kiszorítják a helyi lakosokat és megkeserítik az életüket.”

Zugló már novemberben kiírt a közbeszerzést parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére.

Az Örs vezér tér környékén 30, Istvánmezőn és a Városliget mellett 174 automatát szerelhetnek fel.

A XIII. kerületben két ütemben alakítanának ki újabb fizetős zónákat. Először a Róbert Károly körúttól észak felé haladva, Újpest irányába bővítenék az övezeteket, 2018. január 1-től pedig a Gyöngyösi utcáig vonnák be a közterületeket a parkoló övezetbe. 

 

Az InfoRádió kereste a Fővárosi Önkormányzatot is, hogy az újabb kerületi javaslatok mikor kerülnek a közgyűlés elé, hiszen a zónák kialakításáról a fővárosnak kell döntenie. A Városháza honlapján azonban még az idei év első közgyűlésének megtartására sincs konkrét időpont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik