Belföld

Nem játszhatott egy jobbikos képviselő a Maradj talpon! kvízműsorában

Varga Dániel a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagja. Nagy vágya volt, hogy a Maradj Talpon! című játékba meghívót kapjon és egy darabig úgy tűnt, ez az álma könnyen teljesülhet.

Be is hívtak meghallgatásra, a casting-on mindenki nagyon kedves volt vele, ki kellett töltenie egy tesztet és készítettek egy interjút. A válogatás végén a munkatárs elmondta, hogy valószínűleg mehet játszani, megállapodtak január 11-ben.

Január 4-én felkereste egy telefonos munkatárs, pontosították az adatokat és tájékoztatták arról, hogy várják a stúdióban felvételre. Erről levelet is kapott, amit azzal zártak:

Várunk szeretettel, és számítunk rád!

Egészen hétfő délutánig úgy hitte, kipróbálhatja magát a műsorban, amikor telefonon hívta egy újabb munkatárs, aki tájékoztatott arról, hogy

felső vezetői döntés alapján mégsem mehet a kvízjátékba.

Elmondta neki, hogy ő nagyon röstelli a dolgot és nem is igazán érti, hogy miért két nappal a felvétel előtt derült ez ki. Amikor Varga rákérdezett a dolog miértjére, a válasz az volt, hogy a munkahelye miatt.

 Csak nem az a baj, hogy az egyik politikai párt tagja vagyok?

– kérdezte a jobbikos.

A válasz hallgatás volt, végül a munkatárs még egyszer elnézést kért tőle és csak annyit mondott, hogy

talán majd pár év múlva jöhetek játszani.

Varga Facebook-bejegyzésben azt írja, a válogatón külön rákérdezett arra, hogy nem probléma-e, hogy önkormányzati képviselő, és az Országgyűlésben dolgozik tanácsadóként. Akkor elmondták, hogy ez egyáltalán nem gond, hiszen számos önkormányzati képviselő, polgármester és országgyűlési dolgozó fordult már meg náluk.

A jobbikos levonta a tanulságot:

Ahhoz, hogy talpon maradj, először le kell térdelned!

Közben már Vona Gábor is reagált a kizárásra, azt írja:

Tombol az orbánizmus. A miniszterelnök egyre távolabb kormányozza Magyarországot a demokráciától, és azt hiszi, az ország az ő tulajdona. Ott, ahol a köztévé egy vetélkedőjéből kizárnak valakit azért, mert a Jobbiknál dolgozik, komoly gondok vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik