Belföld

SPAR: a kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést

13 ezer munkavállaló közül közel négyezren a 15 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 25 százalékkal magasabb garantált bérminimumot kapják. A fennmaradó csaknem kilencezer munkatárs bére pedig különböző mértékben, de egyaránt jelentősen emelkedik – írta meg a Világgazdaság.

A SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) különösebb vita nélkül állapodott meg, a szakszervezet elnöke, Sáling József a lapnak elmondta: az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre, erről a SPAR-t nem kellett győzködni.

A SPAR minden dolgozója 100 ezer forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatást kap az idén, a vállalatnál több mint 5 éve dolgozók pedig további 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kapnak SZÉP-kártyán és megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is.

Meczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője a lapnak elmondta:  a kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, de a magasabb jövedelműek fizetése is nő. A bérfeszültség elkerülése érdekében kiemelt figyelmet fordítottak a középvezetők bérének fejlesztésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik