Belföld

Berágott Botkára a szocialisták egy része, külföldi utazásával próbálják lejáratni

Botka László nemrég három pontban foglalta össze, milyen körülmények teljesülése esetén vállalná az egyesült baloldal kormányfőjelöltségét. Szerinte ez nem egy ultimátum volt, inkább csak egy ultimátumszerű javaslatcsomag. Úgy tűnik a szocialisták egy része ezt nem így látja, és berágott a szegedi polgármesterre, írja az Index.

Az MSZP korábban közleményben jelezte ugyan, hogy támogatja Botka miniszterelnök-jelöltségét, de Szanyi Tibor EP-képviselő Kossuth Rádiónak azt nyilatkozta, hogy

Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú, ez nekem mennyire tetszik!

Szanyi hozzátette, “nem nagyon van oda” Botka László forgatókönyvéért. A lapnak egy névtelenül nyilatkozó forrás azt mondta, szerinte nem kellett volna kényszerhelyzetbe hoznia mindenkit egy ilyen ultimátummal. Egy másik vezető azt kritizálta, hogy Botka a nyilatkozatában kizárta az előválasztást.

A legjobban mégsem ez fáj a szocialisták egy részének, hanem az, hogy Botka

a tenger mellől küldte az ultimátumot, és azért nem lehet gyorsan tárgyalni róla, mert ő külföldön sütteti a hasát.

Botka az Indexnek megerősítette, hogy külföldre utazott, múlt héten viszont még Magyarországon volt, vagyis nem a tenger mellől küldött ultimátumot.

Az MSZP elnökségének jövő héten kell döntenie arról, hogy elfogadja-e Botka László feltételeit, és támogatja-e miniszterelnök-jelöltnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik