Belföld

Baltával ölte meg barátja anyját a budapesti nő

Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)
Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)

Vádat emelt az ügyészség egy budapesti nő ellen, aki 2015 februárjában  baltával támadt élettársa anyjára, miután összevesztek. Különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádiratban az áll, hogy a 45 éves nő 2013-ban költözött oda a barátjához, aki az anyjával élt egy XVIII. kerületi házban. A két asszony viszonya gyorsan elmérgesedett, gyakran veszekedtek.

Egy ilyen vita után történt a brutális támadás is. 2015. február 26-án az áldozat fia munkába ment, így a két nő egyedül kettesben maradt otthon. Veszekedni kezdtek egymással, majd a vádlott felkapott egy baltát, amit faaprításhoz használtak, és azzal ütötte az idős asszonyt test szerte.

A vádirat szerint a vádlott 2013. évtől élt élettársi kapcsolatban a sértett fiával. A férfi az édesanyjával együtt lakott egy XVIII. kerületi házban, és a vádlott is oda költözött. Az összeköltözést követően azonban a vádlott és az időskorú nő viszonya rövid időn belül elmérgesedett, a két nő többször került konfliktusba egymással, sokszor veszekedtek.

A nő perceken belül meghalt, az életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.

Ha a támadót bűnösnek találják, tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik