Belföld

Fagyoskodó embereket mentettek a rendőrök

Az elmúlt napokban országszerte több településen segítettek a rendőrök saját házukban vagy elhagyott épületekben fagyoskodó embereken – derült ki a rendőrség honlapján szombaton megjelent közleményekből.

A balatonlellei rendőrök csütörtökön délelőtt Karádra mentek, mert bejelentést kaptak férfiről, aki egy fűtetlen, lakatlan épületben próbálta meghúzni magát. A kihűlés veszélye miatt a körzeti megbízottak értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a siófoki kórházba vitték a férfit.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei Tiszavid községben találkoztak egy asszonnyal csütörtök késő este, akinek házán a nyílászárók sérültek-hiányosak voltak, az épületben pedig nem volt se fűtés, se áram. Az 53 éves asszony rosszullétre is panaszkodott, elmondása szerint már napok óta nem evett, mert nem volt pénze ételre és tüzelőre. A rendőrök értesítették a mentőszolgálatot, akik az asszonyt kórházba vitték.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Egy galgamácsai házhoz péntek délután azért mentek ki a rendőrök, mert az ott élő, közmunkából élő 56 éves férfi napok óta nem jelentkezett munkára. A járőrök a fűtetlen családi házban megtalálták a férfit, mentőt hívtak hozzá, amely kórházba vitte.

Egy szajoli férfi péntek délután hívta fel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrséget és azt mondta, hogy egy fűtetlen épületben lakik és meg fog halni, lakcímét azonban nem árulta el, hanem letette a telefont. A csekély információ ellenére sikerült rövid időn belül megtalálni a telefonálót egy fészerszerű építményben. Az átfázott férfi zavartan viselkedett és összefüggéstelenül beszélt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, amely kórházba vitte.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrséget éjjel értesítette egy bejelentő, hogy rokonát Tornyospálcán feltehetően kihűlés fenyegeti. A rendőrök egy romos, korábban szinte teljesen kiégett, ajtó és ablak nélküli épületben megtalálták az 58 éves férfit, aki először nem akarta elhagyni a helyszínt, de végül sikerült meggyőzni, és rokona otthonába kísérni.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Nógrád megyében pénteken három esetben kellett intézkedniük a rendőröknek: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 éves és egy 69 éves nőt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe vittek a rendőrök, mivel otthonukban nem volt fűtés.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy a rendkívüli hideg időjárásra tekintettel haladéktalanul hívják az ingyenes 112-es segélyhívószámot, ha a közvetlen környezetükben egyedül élő ember nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetősége, ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot vagy ha közterületen segítségre szoruló embert látnak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik