Belföld

Nevelőapja és féltestvére verte félholtra a hevesi fiatalt

Kíméletlenül bántalmaztak rokonai egy 27 éves fiatalembert Kömlőn. Az eset még tavasszal történt, a támadók ellen most emelnek vádat. Az apát életveszélyt okozó testi sértés, a féltestvért pedig súlyos testi sértés bűntette miatt állítják bíróság elé.

Eltörte az állkapcsát

A támadás estéjén a fivérek együtt tartózkodtak a falu egyik kocsmájában, ahol a fiatalabb testvér gitárral szórakoztatta a vendégeket.  Mivel később
inkább beléjük kötött, bátyja hazaküldte őt. Ekkor ugyan elhagyta az ivót, ám alig fél óra múlva dühösen, kezében egy méteres farúddal tért vissza. Ennek ellenére záróra után a testvérek együtt indultak haza.

A hazaúton azonban veszekedni kezdtek és össze is verekedtek, aminek az lett a vége, hogy a másodrendű vádlott eltörte testvére öccse állkapcsát. Ezután a támadó hazament apjához és bepanaszolta testvérét. Ezután apa és fia autóba ültek, hogy együtt keressék meg rokonukat. Amikor meglátták az utcán, kiszálltak, szidni kezdték, a nevelőapja pedig háromszor megütötte az ekkor már sérült, törött állú fiatalembert.

Fel akarták gyújtani, ütötték a koponyáját, csúzlival csavarokat lőttek felé

Miután hazatértek, tovább folytatódott a bántalmazás: az apa ugyanis felkapott egy kannát, amiből gázolajat locsolt rá, miközben azt kiabálta a fiának, a másodrendű vádlottnak, hogy gyújtsa fel a fivérét. Mielőtt azonban ez megtörténhetett volna, a fiatal el tudott szaladni, de a nevelőapja utána ment, és az utcán egy kiscsákánnyal szemből fejen ütötte úgy, hogy beszakadt a koponyája. Ekkor már mentőt hívtak hozzá,de az idősebb férfi még azelőtt egy kerítés mögül csúzlival még csavarokat lövöldözött felé, és az egyikkel el is találta a mellkasán.

A nevelőapával szemben végrehajtandó, a féltestvér esetében pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak –  tudtuk meg a Heves Megyei Főügyészségtől pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik