Belföld

Újbudán került elő a Spanyolországból lopott Ferrari – videó

Először egy tűzpiros Ferrarit, utána lőszereket is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján 2017. január 1-jén egy újbudai (Kánai utcai) teremgarázsban egy tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit találtak. Kiderült, az autót Spanyolországban körözik, mert 2016. december 17-én ismeretlen személy bérbe vette egy spanyol férfitól, de a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza.

A rendőrök lefoglalták a keresett Ferrarit, a teremgarázshely bérlőjét január 4-én délelőtt elfogták. Házkutatást tartottak a 37 éves H. András lakásán és a hozzá köthető autókereskedésekben. A nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

Még aznap 13 óra 50 perckor egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le. A két férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. Orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indult ellenük eljárás. H. András ellen lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntett miatt is nyomoznak. A rendőrség a két férfi előzetes letartóztatását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik