Belföld

Magyar vásárlókat dühített fel a Tesco

Azzal kezdte az újévet a Tesco, hogy megszüntette három ingyenes buszjáratát is. A cég változó lakossági szolgáltatásokra és a buszkihasználtságra hivatkozik, a környéken lakók közül viszont többen felháborodtak a lépésen. A három érintett áruház közül kettő Csepelen, egy pedig Angyalföld és Újpest határán van - míg utóbbihoz Újpest-Központ irányából továbbra is el lehet jutni az ingyenes járattal, addig a XXI. kerületiekhez csak a BKK járataival.  

A kerületi oldalak vonatkozó bejegyzései alatt több hozzászólás is olvasható. Az angyalföldi lakosok két részre szakadtak:

a) akik fájlalják a busz megszűnését, és b) akik nem értik, miért nem tudnak elsétálni az emberek a 600 méterre lévő metrómegállóig.

Az előbbi táborba tartozók arra hivatkoznak, hogy

  • sok idős lakik a környéken, nekik megváltás volt, hogy nem kellett a nagy csomagokkal sétálni,
  • bár élhetnének a házhozszállítással, akkor nem tudnák érvényesíteni a különböző kuponjaikat, és a honlapon kevesebb a termék, mint a boltban,
  • bár azt ígérték, a 105-ös (illetve új buszok) betérnek majd az áruházhoz, ennek nem látni nyomát, illetve
  • nem mindenkinek jó a metró.

A másik csoportból többen megjegyezték: bizony bőven nem csak a vásárlók jártak az ingyenbusszal, holott ők voltak csak jogosultak rá.

busz

A csepeli kerületi oldalon kicsit nagyobb feszültség alakult ki: ott már azt is bedobták, hogy valószínűleg azért szűnnek meg a buszok, mivel a Tesco is megszűnik, és Walmart lesz helyette.

Erről azonban szó sincs: nemhogy kivonulást, de növekedést tervez a céghálózat itthon.

A hozzászólók egyike szerint már a pesterzsébeti ingyenes járat is megszűnt pár hónappal ezelőtt, de akad, aki emlékeztetett: az egyik áruháztól 200 méterre több BKK-járat is megáll.

Tesco: BKK-val ezek után is elérhetőek

Nehéz helyzetben van itthon az, aki évekig ingyenesen biztosít valamit, aztán megszünteti, mert sokan úgy gondolják, nekik jár az a valami. Éppen ezért megkérdeztük a Tescót, milyen lépések előzték meg a döntést, illetve tervezik-e, hogy lakossági nyomásra visszaállítják a járatokat.

A cégtől megtudtuk,

folyamatosan felülvizsgálják az áruházaikat kiszolgáló ingyenes buszjárataikat és a hozzájuk tartozó útvonalat is. Az említett három viszonylatnál is ez történt: a buszkihasználtságot és a változó lakossági szokásokat is figyelembe véve arra jutottak, nem üzemeltetik őket tovább.

A változás január 1-jén lépett életbe, azoknak, akik továbbra is tömegközlekedéssel mennének el az említett áruházakba, azt tanácsolják, hogy

  • aTesco EXTRA Váci úthoz használják az ingyenes járatot Újpest-Központ felől vagy a BKK 122-es buszát, illetve a 3-as metrót;
  • a Tesco Csepelhez a BKK 38, 38A, 138, 238, 278-as buszaival menjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik