Belföld

Lázár: kormányon belül nem szokás „megvezetni” egymást

A miniszter elárulta, miért nem mondott igazat.

Szabó Tímea kérdezte Lázár Jánost, aki többször bizonygatta nagy nyilvánosság előtt, hogy még tavaly kivezetik a letelepedési kötvényprogramot. Ezt mondta a 69. Kormányinfón (a Hír TV kérdésére), majd állítását a 72. Kormányinfón megerősítette. Kijelentései miatt a Párbeszéd független képviselője azt kérdezte Lázár Jánostól, megvezették-e kormánytársai, az ígéretekkel ellentétben, miért nem vezették ki a letelepedési kötvényprogramot, mikorra várható ez.

 Miért nem mondott igazat, amikor a letelepedési kötvényprogram 2016-os év végi kivezetéséről beszélt?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Szabó Tímeának azt válaszolta, hogy tökéletesen tisztában van azzal, hogy képviselőtársa

és a Kormány politikai világnézete alapvetően eltér, így számos kérdésben nehezebben

tudnak szót érteni egymással. A miniszternek arról nincs információja, hogy

az Önök politikai családjában mik a hagyományok, ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy kormányon belül nem szokás „megvezetni” egymást.

Lázár emlékeztetett rá, hogy számos minisztertársa jelezte, a tavalyi felminősítések lehetőséget biztosítanak arra, hogy áttekintsék az állampapír kötvénypiacot. Az erről készült jelentést a kabinet 2017 elején napirendjére veszi, ez alapján dönt az esetleges változtatásokról.

A kormány korábban elvi döntést hozott arról, hogy a megváltozott gazdasági környezet miatt lehetséges a letelepedési kötvény kivezetése, amelynek menetéről a teljes helyzet megismerése után határoz.

2503 bevándorló pénzért sem jöhetett. Közülük 29 bukott meg az átvilágításon.

Mint korábban megírtuk, ezt a belügyminiszter árulta el, szintén ellenzéki kérdésre. Pintér Sándor válaszából kiderült, hogy egy kisvárosnyi ember vándorolhatott be Magyarországra “némi kölcsön nyújtása fejében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik