Belföld

Ittasan hajtott gyalogosok közé a Kálvária téri gázoló – lecsukhatják

Indítványozta az ügyészség annak a sofőrnek az előzetes letartóztatását, aki felhajtott a járdára a VIII. kerületi Kálvária téren hétfő délelőtt és elütött két embert. Az autóst segítségnyújtás elmulasztásával és halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják, vagyis az eddigiek szerint már biztos: alkoholt fogyasztott, mielőtt volánhoz ült.

A kocsi az ügyészség tájékoztatása szerint Baross utca és az Illés utca kereszteződésében hajtott fel a járdára “ittasságából eredően”. A gyalogosok várakoztak, amikor elsodorta őket. Egyikük még aznap este a kórházban belehalt sérülésebe, a másik érintett pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett, úgy tudni, amputálni kellett egy végtagját.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül az is, hogy

a sofőr el akarta hagyni a helyszínt, járókelők tartották vissza. A gyalogosoknak, akiket elütött, meg sem próbált segíteni.

Az ügyészség a gyanúsított baleset után tanúsított magatartása, a terhére rótt cselekmény jelentős tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, illetve a szökés és az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik