Belföld

Elfogadhatatlan a kollektív büntetés a hamis Orbán-interjú miatt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 05. 15:26

A Sajtószakszervezet elnöksége jogszerűtlennek tartja az elbocsátásokat.

 

A Fejér Megyei Hírlapban december 24-én megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú meghamisítása miatt lezárult belső vizsgálat után “hivatalossá” vált több munkatárs azonnali hatályú elbocsátása a Mediaworks által tulajdonolt Pannon Lapoktól.

A Sajtószakszervezet közleményben tudatta, hogy

a meghamisított miniszterelnöki interjú ürügyén hozott intézkedést a kollektív bűnösség elfogadhatatlan elvén alapulónak, a valós vezetői felelősség elkenésére irányuló túlkompenzáló ügybuzgóságnak, valójában nem vétkes kollégák demonstratív megbüntetésének, következésképpen jogszerűtlennek értékeli.

Bár az érintett dolgozók egyike, a szakszervezet székesfehérvári titkárhelyettese, Klecska Ernő ügyében az ügyvezetés sem egyeztetést nem kezdeményezett, sem tájékoztatást nem adott, együttműködést sem tanúsított az érdekvédőkkel.

A Sajtószakszervezet szolidáris a történtekben vétlen kollégák iránt, elítéli meghurcolásukat. Mint más ügyekben a korábbiakban is, minden tőle támogatást megad nekik, beleértve a jogi segítséget is, szem előtt tartva, hogy a jogvitákat a jog eszközeivel kell és lehet megoldani.

Korábban a kirúgott újságírók azt mondták: nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a Pannon Lapok Társasága ügyvezetőjének mondták, „fejeket kell szállítani”. Klecska Ernő utalt arra, arról is hallottak, hogy jogutód nélkül meg akarják szüntetni a PLT-t, integrálnák a Mediaworksbe, így nem csoda, ha pont most akarnak az ügyvezetés ellen fellépni.

A volt lapszerkesztő azt mondta:

munkaügyi per mindenképpen lesz, és hitelrontás miatt is fellépnek,

mert a róluk szóló közlemények kifejezetten félrevezetőek. Azt is elmondta: ha olyan ítélet születik, hogy visszamehet a laphoz, akkor sem akar újra ott dolgozni.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.