Belföld

Viharos széllel érkezik a havazás és az ónos eső

Szerdán sokfelé kialakulhat kisebb eső, havas eső, a Dunántúlon helyenként ónos eső, a Dunától keletre pedig havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél, ezért északkeleten gyenge hófúvás is kialakulhat. Hajnalban -1 és -6, napközben -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, írja az Időkép. Kettősfronti hatás várható.
A meteorológiai szolgálat riasztást és figyelmeztetést is kiadott:
ido1
Figyelmeztetés:
figyelmeztetes

Csütörtökre felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a nap, csak helyenként fordulhat elő egy-egy futó hózápor, gyenge havazás. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északias szél. Napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton egy-egy futó hózápor kialakulhat. Sokfelé viharossá fokozódik az északias szél, és egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Hajnalban északkeleten -13, -15 fok is lehet, napközben pedig csak -3 és -10 fok közé szelídül a fagy.

Szombaton még keményebb fagyra van kilátás, akkor északkeleten hajnalban -18, -20 fok is lehet, de napközben is csak -4 és -11 fok közötti értékeket mérhetünk országszerte. Élénk, erős lesz az északias szél. Este északnyugat felől havazás érkezhet.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik