Belföld

Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó cég építheti a Tisza töltését

Helyreigazítás

A 24.hu internetes újságban 2017. január 4. napján 13:58 időpontban „Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó cég építheti a Tisza töltését” címmel megjelent újságcikk címében és tartalmában valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Vakond Kft. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Magyar Vakond Kft. Varga Károly tulajdona, amelynek sem közvetve, sem közvetlenül nem volt és ma sem tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert. Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság területén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megvalósuló fejlesztést a két cég összesen 3,232 milliárd forintért vállalja, bukkant rá a hvg.hu az EU közbeszerzési értesítőjében.

A projekt uniós forrásból valósul meg, töltésépítést, töltésmagasítást végeznek el a Csincse bal partján és a Rima két partján. Emellett 30 ezer négyzetméteren építenek koronaburkolatot a töltésre, rekonstruálják a négyesi gátőrtelepet és két műtárgy is épül. Erre összesen 5,4 milliárd forintot szán a kormány.

A Mészáros-család érdekeltségébe tartozó Magyar Vakond Kft-nek ez az első elnyert nagy tendere. A cég 2015-ben 2,4 milliárdos árbevételt ért el, előző évben még csupán 937 milliót.

Mészáros éppen éppen most nyilatkozta, hogy a munkakedv hajtja előre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik