Belföld

Megerőszakolt egy nőt egy szír férfi szilveszterkor Budapesten

Bilincs (Array)
Bilincs (Array)

Előzetes letartóztatásba került egy szír férfi, aki a gyanú szerint “szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére Budapesten”. Az eddigi adatok szerint az érintettek január elsején hajnalban ismerkedtek meg egy szórakozóhelyen, a támadó azt mondta magáról, hogy görög állampolgár. 

Az alkalmi ismeretséget követően a gyanúsított a sértettel – kezdetben annak beleegyezésével – szexuális kapcsolatot létesített, ennek során azonban a külföldi férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a gyanúsítottat, hogy a cselekményét hagyja abba, ő azonban a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfinak nincs Magyarországon bejelentett lakhelye és tartózkodási hellyel sem rendelkezik, ahogy fogalmaznak, személyi körülményei rendezetlenek, a bűncselekmény pedig, amit a gyanú szerint elkövetett, kiemelkedő társi súlyú. Ezért indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik