Belföld

Trumptól és a bevándorlóktól félti 2017-et az utca embere

Fülöp Dániel Mátyás
Fülöp Dániel Mátyás

fotós. 2017. 01. 03. 13:53

Mostanra mindenki levonta a múlt év tanulságait, és elkezdte a jövőt tervezni. Vagy nem. Elképzelése ugyanakkor mindenkinek van arról, hogy mitől lehetne jobb az idei év. Megállítottunk és megkérdeztünk néhány embert az utcán, mit várnak 2017-től.
Korábban a témában:

 

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

A Petőfi híd pesti hídfőjénél találkoztunk Palival. Hajléktalanként él, helyzetéért leginkább önmagát hibáztatja. Idén szeretne lemondani függőségeiről, és változtatni akar az életén. Reméli, kap munkát és jobbá válnak a napjai. Azt mondja, 2017 számára csak jobb lehet.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

László és Ferenc egyaránt arra vágynak, hogy 2017 egy igazságosabb év legyen. Úgy fogalmaztak, szeretnék, ha a támogatásokat valóban rászorultsági szinttől tennék függővé. Példaként a karácsonyi Erzsébet-utalványokat említették. László egyetért a kormány bevándorláspolitikájával, és reméli, hogy megvédik az országunkat a menekültektől. Ferenc inkább a családjára gondol, számukra fontos év lesz az idei. Autista unokáját eddig nem fogadta egyetlen állami iskola sem, idén végre szeretnének megfelelő intézményt találni neki. Annak ellenére, hogy sokba kerül, valószínűnek tartja, hogy magániskolába kell majd járatniuk.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Leiter Ferenc 80 éves nyugdíjasként szintén megkapta utalványát az év vége előtt. Ő hajléktalanoknak adta, mert szerinte megalázó, hogy valódi emelés helyett könyöradományt osztott a kormány. Nem számít rá, hogy 2017-ben változás történne a politikában, ezért aztán nem bízik abban sem, hogy az ő élete könnyebb lesz az új évben.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

A nagycsaládos Celéék arra vágynak, hogy 2017 békében, egészségben teljen.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Arankát 2016-ban a terrorcselekmények rázták meg legjobban, így idén békére vágyna ő is. Bár sajnálja a menekülteket, a bevándorlóktól tart.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Zorát és Lorát Trump elnöksége nyugtalanítja. Úgy fogalmaztak, szeretnék, ha nem szúrna el mindent. A lányok fontosnak tartják a személyes célokat. Egyetértettek abban, hogy szeretnének 2017-ben egészségesebben élni és többet utazni.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Edit szerelmét várja vissza, a távolabbi jövőre egyelőre nem gondol.

vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2015. február 16.
Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája beszél a Humán Platform Putyin: nyet! - Európa: igen! elnevezésű tüntetésen Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton 2015. február 16-án, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásának előestéjén.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.