Belföld

Orbán úgy használja a felcsúti stadiont, mintha a saját kis konditerme lenne

Az Index egy helyi forrástól úgy értesült, hogy Orbán Viktor évek óta gyakran megfordul a Puskás Akadémián, amelyet 12 éve maga a miniszterelnök alapított, azóta pedig például a TAO-pénzekből is renegeteget kapott. Állítólag ha Orbán Viktor lemegy, egy-egy ráérő szakember rögtönzött személyi edzést tart neki, használja a konditermet, elfocizgat ezzel-azzal és néha kocog kicsit. Nemrég ő is említette a felcsúti edzéseit egy interjúban:

Ha szerencsém van, lemegyek este edzeni Felcsútra, de általában nincs szerencsém.

Ezért az Index megkérdezte Orbán Viktort, hogy fizet-e a szolgáltatásért – a felcsúti akadémia ugyanis nem egy wellness-központ, a létesítményt csak az igazolt sportolók, illetve az akadémia növendékei használhatják. A válasz szerint

Orbán Viktor a Puskás Akadémia alapító elnökeként veszi igénybe a létesítményeket.

Az Index azonban arról ír, hogy ez a megfogalmazás pontatlan, mivel Orbán Viktor valóban alapító, azonban a fociakadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) kuratóriumi elnöki tisztséget Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tölti be.

A törvény azonban egyértelmű:

az alapító nem húzhat hasznot az alapítvány működéséből.

A FUNA alapító okiratának 9/d pontja szerint:

Az alapítvány nem hozható létre az alapító, a csatlakozó, az alapítványi tisztségviselő, az alapítványi szervek tagja, valamint ezek hozzátartozói érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik