Belföld

Lehet, hogy az ön gyermekét is kirabolta ez a fiú

Többeket is kirabolhatott a rendőrség szerint az a fiú, akit többször is elkaptak az elmúlt két hónapban Kalocsán. Azt gyanítják, hogy a tettes valószínű fiatalokra támadt rá a kalocsai buszállomáson és sétálóutcában, ám áldozatai egyelőre nem tettek feljelentést. Őket szeretnék most megtalálni a nyomozók.

A mindössze 15 éves fiú az eddigi adatok szerint november 10. és december 14-én rabolt a Malatin téren. Először két fiúhoz ment oda és fenyegetőzött, hogy megszerezze a pénzüket. 50 forintot kapott, majd további 400-at, de még ezt is kevesellte, így utánuk ment és egyiküket megragadta a vállánál. A fiúk elfutottak, a támadót pedig pár órával később elkapták.

December 2-án azonban ismét lecsapott, egy 15 éves fiútól követelt pénzt, veréssel riogatta kiszemeltjét, és meg is szerezte a tárcájában lévő bankókat.

Ezúttal is rendőrkézre került, de két hét sem telt el, ismét rabolt. Most társa is volt, egy 14 éves fiú. Két tinihez mentek oda azzal, hogy el akarnak adni egy hangfalat, de a fiúkat nem érdekelte az ajánlat, így ezután már a pénzüket követelték. Ők nem akartak fizetni, így – ahogy korábban is – fenyegetőzés lett a vége.

Utóbbi támadás után a fiút már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A kalocsai rendőrök várják azon személyek jelentkezését, akiket így károsítottak meg, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkeznek, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik