Belföld

Kövér: nincs kormányképes ellenzék, ezért bukhat a Fidesz 2018-ban

A Nézőpont Csoport  a Magyarország és a világ 2017-ben című kiadványában jelentetett meg interjút Kövér László házelnökkel, aki a beszélgetésben kifejtette: a Fidesz 2018-as esetleges bukásához az vezethetne, ami a sikert is ígéri,

hogy nincs potens, kormányképes ellenzék Magyarországon. Persze alternatív program sincs: ma senki nem tudja hitelesen azt mondani az ellenzék részéről, hogy amit a Fidesz-KDNP kormány 2010 óta tett, ahhoz képest lényegesen más utat kellett volna bejárnunk.

A házelnök meglátása szerint a szociális problémákra építeni sem jó stratégia, mivel a gazdaság növekvő pályán van,

a jövedelmek pedig érzékelhető módon, egyre bővülő körben és folyamatosan emelkednek. Befolyásszerzésre törekvő hazai és külföldi pénzemberek is egyre kevésbé tudnak segíteni az ellenzék helyzetén, s az amerikai elnökválasztás eredményének tükrében már az „internacionalista testvéri segítségnyújtásban” sem nagyon reménykedhetnek.

Gyurcsány Ferenc, a kolonc

Kövér László tragikus képet fest a baloldalról, szerinte nincsen felhajtó erejük, eszköztelenek, gondolat nélküliek, híján vannak

a valamire való személyiségeknek és az elegendő támogatottságnak. Kétségbeesésükben mindent rombolnának, amit a polgári oldal épített vagy építeni akar, az „ami rossz a kormánynak, az jó az ellenzéknek” elve alapján, függetlenül attól, hogy ami felépült, abban a magyar emberek közös erőfeszítése van benne, amit építeni akarunk, abban pedig a közösség érdekei, ambíciói.

A házelnök hozzátette: a felsorolt problémákon túl ráadásul ott van koloncként a nyakukban Gyurcsány Ferenc, és még a bátorságuk is hiányzott, hogy megpróbálják őt levetni magukról. Megkapta a magáét a Jobbik is, Kövér László ugyanis elmondta:

a kormányzásképtelenség és a kalandorság nem csak a baloldal sajátja, ebben a Jobbik is osztozik. A nemzeti ügyekhez való hozzáállás tovább erősíti e baljós képet: azok elárulását a baloldalon történelmi hagyományként ápolják, a Jobbik viszont csak most érzett rá igazán ennek ízére. Mindez mégis komoly veszélyt hordoz magában. Nem gondolhatjuk azt, hogy azért fogunk tudni választást nyerni 2018-ban, mert az ellenzék már most veszített.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik