Belföld

Félmillió forint ütheti a markát, ha felismeri ezt a trafikrablót

A rendőrség nettó félmillió forintot fizetne egy debreceni trafikrablóért, pontosabban, aki segít azonosítani azt a támadót, aki még december 9-én szerezte meg egy dohánybolt bevételét. A férfi maszkot viselt és fegyver – vagy egy utánzat – volt nála, azzal fenyegette meg az eladót. Miután megszerezte a pénzt, elmenekült a helyszínről.

A rablást kamera rögzítette:

Az ügyben rablás miatt folyik eljárás, ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Olvasói sztorik