Belföld

Napokkal a petárdaszezon után is kerülnek elő megriadt kutyák

Az állatmentők megerősített ügyeletet tartanak ebben az időszakban.

Még napokkal a szilveszter után is kóborolnak a petárdázástól megriadt kutyák, az állatvédők megerősített ügyeletet tartanak januárban – számolt be az Inforádió.

Az Illatos úti telep vezető állatorvosa elmondta: az utcán szolgálatot teljesítő állatvédő szervezetek sok kutyát az utcán megtalálnak, leolvassák a bennük lévő csipet és hazajuttatják őket. Azt a kutyát azonban, amelyikben nincs csip, viszik az Illatos útra, vagy más állatvédő szervezetekhez. Kozma Tamás elmondta: a szilveszteri időszakban 20-25 százalékkal nő a bekerülő állatok száma.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány ügyvezetője, Kallay Rita azt mondta: az állatok első reakciója mindig a menekülés, de hiába menekülnek, hallják a petárda zaját, nem tudnak szabadulni tőle, ezért több kilométert is szaladhatnak. Ha szerencséjük van és nem üti el őket egy autó, akkor egy idő után valahol meghúzódnak. Nagy segítség, hogy ha valaki olyan kutyát lát, amely már nincs sokkos állapotban, akkor megfogja, amíg odaérnek az állatmentők – tette hozzá Kallay.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik