Belföld

Hideg lesz, babám, vedd föl a kabátot!

Ej, a csudába, hát be fog fagyni a valagunk! No de sebaj, duruzsol a sparhelt, gyüjjön csak a szibériai légtömeg!

A nyakunkon a rettegett hidegbetörés, de hát kár emiatt panaszkodni az év leghidegebb hónapjában, januárban. Lássuk is, mit kell átvészelnünk a következő napokban!

Hétfőn, azaz ma még marad a relatíve eseménytelen időjárás, sokat süthet a nap, és a hajnali koppanó fagyok (mínusz 6 – mínusz 12 fok) után egész kellemes hőmérsékletek lehetnek nappal: mínusz 2 és plusz 6 fok között imbolyog majd országosan a hőmérő meg a higany benne. Reggel ködre és párára kell számítani az Időkép szerint, ez északon tartóssá válhat. Csapadék nem lesz, szél se, front se, csak zúzmara.

Kedden kevésbé lesz hideg, viszont délen már havazhat. A hajnali mínusz 2 és mínusz 7 fok között hőmérsékletek után nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közti hideg lesz. Feltámad az északnyugati szél, ellenben felszakadozik délutánra a felhőzet.

Szerdán már csapadékosabb idő lesz: havas eső, havazás is lehet többfelé, északon viharos nyugati széllel kell számolni. Szintén -4 fokkal nyit a reggel, majd ugyanúgy -1 és +4 fok között lehet a hűvösség.

Csütörtökön és pénteken sokat süt majd a nap, de helyenként beüthet egy hózápor. Marad az erős, viharos, északias szél. Fagyos reggelek és hideg nappalok jönnek, hétvégén elkél a vastag kabát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik