Belföld

Szilveszterkor intenzív lesz a rendőri jelenlét az országban

De a magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

„Az Európában megnövekedett általános terror-veszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára”, írta a BM közleményében.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság fenntartja ugyanakkor a terrorizmus elleni fellépésben érintett magyar szervek emelt biztonsági készültségi szintjét. Az információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli, különös figyelemmel a külföldi partnerszolgálatoktól érkező adatok esetleges magyarországi vonatkozásaira.

A TEK a legmagasabb szinten tartja felderítési kapacitásait.

A hatóságok rendelkezésére álló információk nem indokolják a Magyarországon hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítását, és a korábban életbe léptetett óvintézkedések szigorítását. Valamennyi rendvédelmi szerv felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyen minden szükséges intézkedést. Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik