Belföld

Sörpadokon, markolók közt miséztek karácsonykor a császáriak

A kényszer nagy úr, de az Úr még nagyobb úr, így a sanyarú körülmények ellenére is elmentek karácsonyi misére a császáriak. A körülményeket egy nagy felújítás okozza.

Fura képeket kapott a Bors arról, hogy a komárom-esztergomi Császár (igen, a Császári Csemege otthona!) katolikus templomában milyenre sikeredett a karácsonyi mise. A templomot ugyanis épp felújítják, ezért sörpadokon és kerti székeken ültek a hívek a mise idején.

Író Sándor plébános igyekezett megnyugtatni a híveket, hogy gondoljanak azokra a világban, akik hasonló körülmények között kényszerülnek templomba járni. Az atya elmondta a lapnak, hogy a vizes talajszerkezet miatt kell a felújítás, megsüllyedt az épület több része is.

A sérült elemek stabilizálása mellett földcserére is szükség van, ugyanis két és fél méter mélyen nagyon szivacsos a termőföld, erősebbel kell pótolni. A padok felét a nedvesedés miatt ki kell cserélni, másik részük felújítással megmenthető.

Öt hete kezdődött a felújítás, a munkagépek januárig maradnak. Márciusban fejezhetik be a renoválást, ami 25 millió forintba fog kerülni, ezt állami, egyházi, önkormányzati pénzekből és persze a helyiek adományaiból fedezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik