Belföld

Liberálisozással és kommunistázással állt ki az egyházi oktatás mellett az államtitkár

soltesz-miklos(960x640).jpg (Array)
soltesz-miklos(960x640).jpg (Array)
Soltész Miklós szerint nem létezik világnézeti semlegesség.

Magyarországon az emberek több mint fele hívőnek tartja magát, ehhez képest csak a gyerekek 12-13 százaléka részesül egyházi nevelésben – mondta az egyházügyért felelős államtitkár a Magyar Időknek.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: „nagyjából megkétszereződött az egyházi jelenlét a köznevelésben, amióta az Orbán-kormány átvette az ország irányítását a bukott baloldaltól”, a gyermekvédelem területén négyszeresére, a nevelőszülői ellátásban pedig körülbelül nyolcszorosára nőtt a katolikus és protestáns felekezetek szerepvállalása.

Az egyház térnyerésével kapcsolatos kritikákat Soltész „álszakmainak” nevezte, szerinte a jogvédőknek nem ellenezniük, hanem támogatniuk kellene azt a folyamatot, hogy minden szülő a meggyőződésének leginkább megfelelő intézménybe járathassa gyerekét. A kereszténydemokrata politikus úgy vélte: „világnézeti semlegesség egyébként sem létezik”.

Ezzel szemben létezik a liberális véleménydiktatúra, amely képtelen tolerálni az eltérő nézeteket, és a sokszínűségről szóló hangzatos frázisai dacára valójában a célja nem sokban különbözik a kommunizmus társadalmi programjától: egyneműsítést, uniformizálást akar

– jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik