Belföld

Nem bírja a rendőreinket? Tegyünk egy próbát

Nincs mit hozzáfűzni, kedves történteket következnek a rendőreinkről.  Ha kedveli őket, olvassa el, ha nem, akkor pedig még inkább. Az idei év eseményeiből szemezgettünk:

Rendőrautóval vitték “kórházba” az ölyvet

Madármentéssel zárult az év első hónapja két járőrnek Győr-Moson-Sopron megyében. Éppen az M1-es autópályán dolgoztak, amikor észrevették, hogy az egyik lehajtónál, a leállósávban egy autó áll. Odagurultak mellé, a sofőr pedig elmondta nekik, hogy épp egy madarat terelt le a sztrádáról. Az egerészölyv megsérült, nem tudott elrepülni. Végül a rendőrök fogták be a sebesült állatot egy pokróccal és a szolgálati kocsijukkal elvitték Győrbe, az állatkertbe, hogy ott segítséget kapjon.

Visszavitték a piros kisautót

Egy hajdúszoboszlói anyuka kért segítséget márciusban a rendőröktől. Azt mondta, tolvaj járt az udvarukban és elvitte a kisfia játékát: egy piros, pedálos autót. Az egyenruhások néhány órán belül azonosították a tettest. Házkutatást tartottak a 47 éves férfinál és meg is találták nála a lopott játékot. A kihallgatásán azt mondta, azért vitte el a kocsit, mert el akarta adni.

Az autót még aznap visszaadták a kisfiúnak:

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Lezárták az utat, hogy megmentsenek egy madarat

Ismét egy bajba jutott állat. A járőrök április elején kocsikat ellenőriztek Berettyóújfalu és Földes között, amikor tőlük nyolcvan méterre észrevettek egy madarat. Éppen fel akart szállni, de nekirepült egy mozgásban lévő kisbusz hátuljának és eszméletlenül visszazuhant a földre. Az egyenruhások – hogy egy másik jármű még véletlenül se üsse el – odamentek érte, és ehhez lezárták a fél útpályát.

A madár eközben magához tért és árokba vonszolta magát, de a járőrök befogták és betették a rendőrautóba, majd a kapitányságra vitték. Már útközben értesítették a Hortobágyi Madárkórház munkatársait, akik elmentek érte. Mint kiderült, agyrázkódást szenvedett, de estére jobban lett és szabadon engedték a Hortobágy folyó mellett.

Ő egyébként egy bölömbika:

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Rendőröket kapott a szülinapjára Zalán

Levelet kaptak a rendőrök májusban Győrasszonyfáról. Egy férfi írt nekik arról, hogy kisfia, Zalán két és fél éve harcol egy súlyos betegséggel, és az egyik vágya az volt, hogy beülhessen – ahogy ő mondta – egy nínós autóba és mehessen vele egy kört. A kívánság teljesült, méghozzá a szülinapján.

Az egyenruhások két autóval érkeztek meg az ünnepségre, beültették Zalánt majd szirénázva, villogóval tettek egy kört a faluban. Amikor visszaértek, meglepték egy rendőrautós tortával is, amit egy cukrászda ajánlott fel ajándékként. A szülinapos egy rögtönzött kerékpáros ügyességi pályán is végigkerekezett, így jutalmul biciklis felszereléseket is kapott.

Az ünnepségen Pannonhalma Város Tűzoltó Egyesülete is részt vett, így a kisfiú egy másik kéklámpás járművet is megcsodálhatott.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Kihúzták, hazaszaladt

A rendőröket azzal hívta fel valaki májusban, hogy egy tiszakécskei üzem területén kétségbeesetten nyüszít egy kutya. Mint kiderült, az eb beleesett egy vízzel teli betonárokba, és nem tudott kimászni onnan. Az egyenruhások a katasztrófavédelem embereivel közösen mentették ki az állatot, akinek a testére egy kábeldarab is rátekeredett, ezért sem tudott kijutni onnan.

„Az egyenruhások kihúzták a négylábút, aki örömében odaszaladt minden segítőjéhez. Simogatással és kedves szavakkal nyugtatták meg az állatot, aki a kényeztetést követően azonnal kiszaladt a telepről és hazáig futott”

Rendőrautóval a szülőszobára, kétszer is

Két rendőr – Jakus László és Tóth Viktor – egy biciklis rendezvény biztosításán vett részt egy júniusi délelőtt Mezőfalván. Megállították a kocsikat, a sor pedig feltorlódott. A várakozók között volt egy házaspár is, akik segítséget kértek az egyenruhásoktól, a nőnek ugyanis elfolyt a magzatvize. Sárbogárdról indultak Budapest felé, de félő volt, hogy a forgalomkorlátozás miatt nem érnek be időben.

A pár végül rendőri felvezetéssel – kéklámpa és sziréna mellett – kísérték a klinikáig, hogy mielőbb beérjenek. Így is történt, a nő egészséges kisbabának adott életet.

Áprilisban Budapesten történt hasonló eset: egy férfi kért segítséget a ferencvárosi rendőröktől a Mester utcában, miután feleségénél beindult a szülés. A család az utcán várta a mentőt.Végül a a kismamát a járőrök vitték be a kórházba, kerek három perc alatt.

Ellopták a kutyáit, kölykökkel együtt kapta vissza

Egy győrszentiváni tenyésztő értesítette a rendőröket szeptember elején, hogy több kutyáját is ellopták. A tolvajt október 25-én kapták el, mint kiderült, Rábcakapira vitte az értékes ebeket. A házban egy labradort és egy francia buldogot találtak, illetve időközben megszülettek a kölykök is. Másnap elkaptak még egy férfit, aki másnap további két ellopott kutyához vezette az egyenruhásokat.

Kutyák, a kölykökkel együtt hazakerültek. Nézze és olvadozzon:

Visszavitték Bambit

Ugyancsak szeptemberben egy tiszakécskei család kért segítséget a rendőröktől, ők is eltűnt kedvencük miatt. Elmondták, hogy kiskutyájuk, Bambi elszökött. Felhívást tettek közzé a Facebookon, és sikerült megtudniuk, hol van, egy férfi ugyanis megtalálta, de nem volt hajlandó visszaadni nekik.

Az egyenruhások megtalálták a férfit és visszaszerezték Bambit, akit még aznap elvitték őt a családjához:

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Medencébe esett, kimentették és elengedték

Bejelentést kaptak a rendőrök novemberben, hogy egy őz esett egy zamárdi szálloda úszómedencéjébe és bár próbálkozik, nem tud kijönni onnan. Egyenruhások mentek a helyszínre, hogy kihúzzák a bajba jutott az állatot, aki addigra teljesen kimerült. Végül sikerült kiemelniük a legyengült és vemhes sutát, majd a parton egy pokrócra fektették. Miután jobban lett, szabadon engedték:

ozmentes-2

Fotó: police.hu

Meglepték a beteg kisfiút, mert szereti a rendőrmotorokat

Egyenruhások leptek meg egy beteg hódmezővásárhelyi kisfiút decemberben. Ádám – aki hónapok óta kórházban van – a szülők elmondása szerint nagyon szereti a motorokat, különösen a rendőrökét, így azzal állítottak be hozzá. Két motoros rendőr – Farkas Attila és Fazekas Csaba főtörzsőrmester – ment el meglátogatni a kisgyereket, aki felülhetett az egyik kétkerekűre, kipróbálhatta a szirénákat és a megkülönböztető jelzést, és ajándékot is kapott.

„Először óvatos volt a motoron, de a mosolygós rendőröknek köszönhetően a betegsége ellenére is, rövid időn belül oldódott a kicsi hangulata” – mondták.

Tavaly is készültünk hasonló összeállítással, ezt itt olvashatja el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik