Belföld

Szenteste napján is bőven volt dolga a tűzoltóknak

Több lakóház kigyulladt, halálos áldozat is van. Egy óbudai iskolában is tűz volt.

Szombaton több lakóház is leégett és lakhatatlanná vált, egy ember pedig vélhetően füstmérgezésben vesztette életét. A katasztrófavédelem közleménye szerint országszerte 49 esetben avatkoztak be tűzeseteknél, és 54 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltóegységek.

A Győr-Moson-Sopron megyei Győrladaméren takaró és szőnyeg gyulladt ki egy házban. Mire a tűzoltók kiértek, tűz már nem volt, de a családi ház átvizsgálásakor egy holttestet találtak. Az elsődleges helyszíni vizsgálatok szerint az áldozat halálát füstmérgezés okozta.

A Pest megyei Kerepesen egy száz négyzetméter alapterületű lakóház teljesen kiégett. A ház lakhatatlanná vált, a benne élő húsz ember nem tudta megoldani saját elszállásolását, ezért elhelyezésükről gondoskodni kellett.

Ugyancsak lakhatatlanná vált a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyes közelében egy mintegy száz négyzetméter alapterületű tanyaépület is. Itt öt ember elhelyezéséről kellett gondoskodni. Egy másik Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, Kunszentmártonban is lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Itt az épületből egy embert füstmérgezés miatt menekítettek ki a tűzoltók.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsén egy épület tetőszerkezete gyulladt ki. Az égő házból mindenki kimenekült. A tűzoltóknak négy vízsugárral sikerült eloltani a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, három embert rokonoknál helyzetek el.

Ózdon egy négyszintes társasház első emeleti lakásában, mintegy két négyzetméternyi felületen égett a műfenyő és környezete. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt elfojtották. Az ingatlanban csak kisebb károk keletkeztek, de a lakásban lévő két ember a szomszédoknál töltötte az éjszakát.

A fővárosban, egy óbudai általános iskola épületében az adventi koszorú és különböző berendezési tárgyak gyulladtak ki szombaton kora este. A Váradi utcában található iskolaépület földszintjén keletkezett tüzet a biztonsági személyzet tagjai oltották el, a fővárosi tűzoltók átszellőztették az épületet.

Karambolok is történtek szenteste napján. Keszthelyen a kora délutáni órákban ütközött össze két személyautó, innen három embert vittek kórházba a mentők. Csongrád megyében, Szentes térségében egy autóbusz csapódott az árokba. A busz sofőrjét súlyos sérüléssel vitték kórházba, de az utasok közül senki sem sérült meg a balesetben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik