Belföld

Jégpályává változtak a budapesti utak

onos-eso(2)(430x286)(1).jpg (ónos eső, csúszik, csúszós)
onos-eso(2)(430x286)(1).jpg (ónos eső, csúszik, csúszós)

A csúszóssá vált utak miatt nagyon sok sérülthöz riasztották a mentőket – közölte szombat délelőtt az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Győrfi Pál azt írta:

Budapesten a délelőtti órákig már több mint kétszáz esetben kellett ellátniuk a csúszós úton eleső, zömében idős embereket, akik általában töréseket szenvedtek.

Felhívta a figyelmet, hogy az előrejelzések szerint továbbra is készülni kell arra, hogy az utak, a járdák, a lépcsők jegesek lehetnek, csúszhatnak. Emiatt a gyalogosoktól is fokozott figyelmet kérnek, a ködös, rossz látási viszonyok miatt pedig az autóval közlekedőket még óvatosabb vezetésre kérik – tette hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ónos eső veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A rendőrség honlapján felhívta a figyelmet, hogy eső, ónos eső, fagyott eső, havas eső miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítani. A csúszóssá vált útszakaszok miatt már péntek este több baleset történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik