Belföld

Mercis tanárokon viccelődött a fideszes polgármester

A szentlőrinci-szentimrei polgármester a tanároknak tartott ünnepségen ökörködött egy sort a pedagógusi béremelés következményein. Nem volt osztatlan a sikere.

Sikerült egy nem túl ízléses poénnal elhidegítenie magától sok pedagógust Ughy Attila XVIII. kerületi polgármesternek a Hvg.hu cikke szerint. A kerületi, pedagógusoknak rendezett karácsonyi eseményen az emelkedő tanári bérek miatt így viccelődött a fideszes politikus:

Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy Mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ’ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén.

Ughy elkésett, ezzel próbálta magyarázni a késést. A Lőrinci Magazin nevű blog szerint az összegyűlt tanároknak nem tetszett a poén, megalázónak tartották azt. A polgármester a Hvg.hu-nak megerősítette az elhangzottakat, bár “szövegszerűen” nem emlékezett rájuk. Hozzátette:

‘Kölcsönpoén’ volt, amit befelé jövet hallottam valakitől, és ezt is elmondtam a rendezvényen. Mint minden poén, természetesen ez is túlzó; mint minden felütés, ez is inkább nagyzoló, mint pontos, de semmiképp sem tiszteletlen és nem bántó.

Ughy állítja, egy informális találkozón lehet ilyeneket mondani, ő is kap hideget-meleget, de nem veszi a szívére ezeket. Két kérdésre nem válaszolt: hogy reális-e az autós poénja, tényleg akkora-e a tanári béremelés, illetve ő milyen kocsival érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik