Belföld

Hígítóval ölt a Magdolna utcai gyilkos – lecsukták

Előzetes letartóztatásba került szerdán az a férfit, aki a gyanú szerint felgyújtotta ismerősét egy VIII. kerületi lépcsőházban. A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését,  a védő viszont ennek elutasítását és védence szabadlábra helyezését indítványozta.

A Budai Központi Kerületi Bíróság végül az ügyészi indítványt megalapozottnak, a védőit viszont alaptalannak találta – tudtuk meg a Fővárosi Törvényszéktől.

A bíróság rámutatott, hogy a gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, állandó tartózkodási hellyel, megélhetést biztosító állandó jövedelemmel nem rendelkezik. Életvezetésére, valamint a terhére rótt bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára tekintettel megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól.

A bíró kiemelte, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, ráadásul a gyanúsított több felfüggesztett büntetés hatálya alatt áll.

A gyanúsított személyében rejlő társadalomra veszélyességre és arra tekintettel, hogy a terheltet a folyamatban lévő büntetőeljárások sem tartották vissza újabb bűncselekménytől, megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrök hétfőre virradó éjszaka – nem sokkal fél 1 előtt – kapták a bejelentést, hogy a VIII. kerületben, egy Magdolna utcai lépcsőházban egy férfi megsérült, miután kigyulladt a ruhája. A tüzet egy nő oltotta el. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a sérültet a mentők kórházba vitték. Azt már akkor közölték, hogy egy 35 éves férfit őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben, akinek megkezdték a kihallgatását.

Azóta kiderítették, az érintettek együtt ittak, de összevesztek, majd az elfogott férfi megverte áldozatát. Ezután együtt mentek be a Magdolna utcai házba, ahol a támadó meggyújtotta ismerőse ruháját. A férfit a Népszínház utcában kapták el és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

Információink szerint a férfi hígítóval locsolta le ismerősét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik