Belföld

Fél évig nem dolgozhat a nőgyógyász, aki nőket zaklatott

Bár a kamarai tagságát felfüggesztették, még januárra is lehet kérni hozzá időpontot.

Fél évig nem praktizálhat az a nőgyógyász, aki többeket szexuálisan zaklatott – számolt be az RTL. Az áldozatok először a Házon kívül című műsorban beszéltek a történtekről, több mint két éve.

Az orvos szexuális tartalmú üzenetekkel, levelekkel zaklatta pácienseit. Volt, akinek azt írta: nem kell fizetnie egy műtétért, felajánlhatja a testét. Miután bemutatták a riportot, a nőgyógyász tagadta a vádakat és perelte a csatornát, a bíróság viszont elutasította a keresetét, mert bizonyítottnak látták, hogy a zaklatás valóban megtörtént. Ezután rendkívüli felmentéssel elküldték az őt foglalkoztató kórházból.

A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága ugyanakkor első fokon nem találta vétkesnek az orvost. Ezen döntés ellen a Patent Egyesület fellebbezett. Ezután újabb vizsgálat indult, és határozat született arról, hogy fél évre felfüggesztik a kamarai tagságát. Ez azt jelenti, hogy nem dolgozhat, mert Magyarországon csak olyan orvos nyúlhat beteghez, akinek van érvényes kamarai tagsága.

Spronz Júlia, a Patent Egyesület jogásza elmondta: kicsit csalódottak amiatt, hogy a fél éves felfüggesztés letelte után ugyanúgy dolgozhat az orvos. A szervezetnek meggyőződése, hogy aki ilyen tettet elkövet, annak többé nem szabadna nőgyógyászként dolgoznia.

Az RTL riportere felhívta azt a rendelőt, ahol a nőgyógyász jelenleg dolgozik, és még januárra is kérhetett volna hozzá időpontot. Arra a rendelő részéről nem válaszoltak, hogy tudnak-e a felfüggesztésről, és tovább foglalkoztatják-e a nőgyógyászt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik