Belföld

Kósa Lajos szívesen szavazna újra Áderre, még akkor is, ha vannak vitáik

Kósa Lajos szívesen szavazná meg ismét Áder Jánost köztársasági elnöknek, derül ki a Fidesz frakcióvezetőjének nyilatkozatából, amit az ATV-nek adott. Kósa azt is elmondta, Balog Zoltán hírbehozása légből kapott volt. Elismerte néha van egy-egy vitájuk Áderrel, de

mindenki, aki ebbe többet lát bele, az legyen résen, mert a túlzott lényeglátás komoly problémákat okozhat.

Ezt arra válaszolta, hogy Áder három törvényt nem írt alá, és visszaküldött az Országgyűlésnek.

Áder beszélt Kövérrel a köztársasági elnökségről, majd felhívta Orbánt

A köztársasági elnök és a házelnök megbeszélése után Áder számára világossá vált, ő nyitott arra, hogy még egy ciklust vállaljon, tudta meg az ATV.

 

Utána pedig felhívta Orbánt és neki is elmondta ezt. A Fidesz elnöksége Dobogókőn folytat megbeszélést épp, a miniszterelnök ott arról tájékoztatta az egybegyűlteket, Áder János köztársasági elnök kész a folytatásra, ha felkérik.

Az Erzsébet tér állami tulajdonba vételéről elmondta,

Mészáros Lőrinc szeretne az Erzsébet téri Gödörben egy cirkógejzír gyárat létesíteni. Ehhez a galvánacélt a Rogán Antal kertjében, pontosabban az emeleti loggiáján üzemeltetett illegális galvanizáló üzem fogja előállítani, és titokban éjjel leszállítani. Nappal pedig Andy Vajna fogja forgatni a Rambo vs Terminátort. Habony Árpáddal a főszerepben. Ha kifelejtettem volna valamit, elnézést kérek! És ja, bocsánat, a nehéz darabokat helikopterrel fogják beemelni, még ez kimaradt.

Természetesen csak vicceskedett. A Gödör sorsáról szerinte inkább az V.kerültet kellene kérdezni.

Miért vágott grimaszt az Angela Merkellel való közös fotózáson a CDU esseni kongresszusán, kérdezték tőle, de Kósa elmondta 50 kép készült, abból 48-an mosolyog. De hozzáteszi, szerinte Merkel rosszul kezeli a menekültkérdést.

Junckerről azt mondta, az Unió gyengesége, hogy egy ilyen ember a Bizottság elnöke. Azt is hozzátette,

ráadásul köztudomású, hogy píszíül fogalmazva (political correctness), az alkohol tekintetében erős kihívásokkal küzd.

A belpolitikai kérdésekre íme egy válasza:

Képzeljünk el egy Gyurcsány-Vona-Molnár Gyula kormányzást! Hát mi lesz az országgal? Szét fog esni egy perc alatt. Amikor a kommunisták a II. világháború után összeálltak a nyilasokkal, amit úgy hívtak, hogy megbocsátottak a kisnyilasoknak, abból nagyon rossz történet lett a végén.

Egy demokráciában a cél nem szentesítheti az eszközt- ezzel zárta Kósa az interjút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik