Belföld

A nemzetgazdasági miniszter tanácsadója is önkormányzati ingatlant bérel Ferencvárosban

Nemrég írtunk arról, hogy Ferencvárosban is akciós áron jutottak lakáshoz fideszesek. A IX. kerületben a közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását. Így juthatott egy felújított, 63 négyzetméteres lakáshoz Mészáros László, a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője. Mészáros 2012 óta bérli a lakást havonta 68 ezer forintért, a lap az az Ingatlan.com adatbázisára hivatkozva hozzáteszi: egy hasonló lakást a környéken jelenleg körülbelül háromszoros áron lehet kibérelni.

A Magyar Nemzet most azt írja, Varga Mihály bizalmasa, a nemzetgazdasági tárca miniszteri tanácsadója és férje is önkormányzati bérlakáshoz jutott Ferencvárosban.

Varga Zsoltné Szalai Piroska korábban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos volt. Vargáék a Thaly Kálmán utcában, egy felújított ingatlanban jutottak egy tetőtéri, panorámás lakáshoz, ahonnan szép kilátás nyílik a budai hegyekre. A lakásbérlés körülményeiről egyelőre nem kapott konkrét információkat a lap.

Ez az eset nem ritka, a Várnegyedben havi  81 203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere, miközben a hasonló kvalitásokkal rendelkező ingatlanokért ennél jóval többet kérnek. Az is kiderült, hogy a polgármester volt felesége is az önkormányzattól juthatott lakáshoz.

Szalai Piroska levélben reagált a hírre. Ezt írta:

A férjem családja az 1930-as évek óta lakik Ferencvárosban egy olyan lakásban, amit a háború után elvettek, leválasztottak, államosítottak, s így lett önkormányzati bérlemény. A férjem itt nőtt fel, 1969 óta itt lakik, a nyolcvanas évek óta már bérlőként is bejegyezték az önkormányzatnál. 2011-ben azt a házat, amelyben a lakás is volt, az önkormányzat lebontotta, s ezért cserelakást kapott a férjem egy háztömbbel mellette, így költöztünk egy 47 nm-es önkormányzati lakásból egy felújított ház 54 nm-es tetőtéri lakásába az egész családommal, én csupán házastársi, családtagi minőségben. Itt élünk ma is. A lakásnak sem saját erkélye nincs, sem egyéb módon nem tekinthető panorámásnak, sem luxusnak. Az említett fotó a lakók közös tulajdonában és közös használatban levő folyosón készült. A kerület nagy részének adottsága, hogy a lakók a legfelső emelet folyosójáról nézhetik az augusztus huszadikai tűzijátékot.

 

Én nem vagyok tősgyökeres ferencvárosi, de a családalapításunk, a házasságom óta én is itt élek, s nem is tervezünk ezen változtatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik