Belföld

Új feladatkört kap a TV2-nél a karaktergyilkos riporter

A TV2 Tények című műsorának elhíresült lejárató jellegű riportjait készítő Kunfalvi Nóra lesz a Mokka című reggeli műsor felelős szerkesztője – tudta meg a hvg.hu. Az információt az Andy Vajna tulajdonában lévő televízió sajtóosztályán is megerősítették.

Kunfalvi az új feladatkört a cikk szerint 2017 januárjától tölti be, ezzel egyidejűleg pedig a jelek szerint távozik a Tények szerkesztőségéből a riporter.

A televíziós a Tényeket megelőzően a Simicska Lajos féle HírTV-nél dolgozott, ám miután Simicska Lajos barátsága megszakadt Orbán Viktorral, és a stáb egy emlékezetes videóban búcsúzott a nézőktől és szállt vitába Simicska Orbánra vonatkozó jelzőjével, a TV2-höz ment át.

A TV2-nél akkor kezdett pályája felfelé ívelni, amikor Kökény-Szalai Vivien átvette a hírműsorok felügyeletét. Kunfalvi készítette azokat a Spéder Zoltánról készült lejárató anyagokat, melyek miatt a bíróság utóbb 6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a televíziót. A riportok ugyanis a bíróság szerint tendenciózusan manipulált módon készültek. Kunfalvi készítette egyebek mellett azt az anyagot is, amelyben megpróbálták Pukli Istvánt, a Tanítanék Mozgalom vezetőjét összekötni a börtönviselt Zuschlag Jánossal, valamint a Juhász Péter lakhatásával kapcsolatos lejárató interjút, mely visszafelé sült el, Juhász ugyanis maga is rögzítette a beszélgetést, amely teljesen más kicsengésű volt, mint ami végül adásba került a TV2-nél. (Kunfalvi ezen munkája egyébként a Magyar Újságírók Országos Szövetségében is feszültségeket okozott, mert míg a MÚOSZ etikai bizottsága nem talált kifogásolni valót az egyik bepanaszolt riportban, a MÚOSZ elnöksége szerint komoly szakmai, etikai problémák merültek fel.) De ugyancsak a Mokka új szerkesztőjének nevéhez fűződik az a videós bejátszó is, amelynek során úgy állították be, mintha Gulyás Márton ligetvédő aktivista megkéselt volna egy biztonsági embert.

A hvg.hu egyébként kereste Kunfalvit is, de amikor ő megtudta, hogy ki keresi, a telefonvonal minőségére hivatkozva inkább bontotta a vonalat.

Néhány napja megírtuk: a Mokka című műsor hamarosan megújul, ehhez új tévéstúdiót is épít a TV2, ami azonban nem készült el a kitűzött határidőre. Ez több problémát is okoz házon belül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik