Belföld

Összevertek és kiraboltak egy látássérült férfit Győrben

Vádat emelt az ügyészség két emberrel – egy férfival és egy nővel szemben – akik tavaly ősszel kiraboltak egy látássérült 79 éves nyugdíjast Győrben. Előbbi támadónak a rabláson túl életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt is felelnie kell.

A 95 százalékban látássérült férfi aznap szokásos délutáni sétájára indult a közeli idősek otthonából, mikor a két támadó mellészegődött. Az volt a tervük, hogy megszerzik a pénzét. A férfi belekarolt az idős emberbe és egy vasúti töltésen át a lakott terület szélére vezette: Ezalatt társa előttük haladt és figyelt.

Amikor egy földútra értek, a férfi mellkason ütötte áldozatát, akit meg is rugdosott, miután a földre került. Ezután levette róla a kabátot elvette a fehér botját, összetörte és eldobta.

Az idős ember egy darabig bolyongott a környéken, próbált hazajutni. Végül rendőrök találtak rá és segítettek neki.

A férfi szegycsonttörést szenvedett és az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy maradandó fogyatékossággal kell élnie. “A bántalmazás emellett alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására is, hiszen a szegycsonttörés következtében a sértett szíve is sérülhetett volna” – írják.

A párost elkapták, mindketten előzetes letartóztatásban várják a tárgyalásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik