Belföld

Buszbaleset az M3-ason: kiderült, mi okozhatta a tragédiát

Valószínűleg egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult.

Vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult – mondta el a három halálos áldozattal járó, Mezőkövesdnél szombaton történt balesettel kapcsolatban az iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Az Ausztriában tartózkodó Nagy Sándor vasárnap délelőtt telefonon elmondta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy

az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely  a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton. A balesetben érintett autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett – tette hozzá.

Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak – közölte Nagy Sándor.

Miskolc, 2016. december 18. Oldalára borult, összetört autóbusz 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezetõ oldalon, a Mezõkeresztes és Mezõkövesd közötti részen, ahol az elsõdleges adatok szerint hárman meghaltak a buszbalesetben. A már felborult jármûnek több autó is nekirohant, ketten súlyosan, huszonhárman pedig könnyebben sérültek meg. MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

Tájékoztatása szerint az idén hét autóbuszos járatot indítottak a bécsi karácsonyi vásárra, ezek voltak az utolsó utak, a szerencsétlenül járt busz mögött is haladt egy másik járatuk.

Amikor tudomást szereztek a történtekről, Debrecenből azonnal elindítottak egy buszt, amely másfél óra múlva érkezett a helyszínre az utasokért – mondta el a legnagyobb debreceni utazási iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Helyszíni fotók ITT. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik