Belföld

Pénzt kér Hajdúhadháztól a tankerület, hogy használhassák a saját tornatermüket

A város szerint az állami fenntartó a hátrányos helyzetű gyerekek rovására, profitorientáltan hasznosítaná az átvett ingatlant.

A jövő évtől az iskolaépületek működtetése is az állam feladata lesz, ám Hajdúhadház nem írta alá a vagyonhasználati megállapodást a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. Az önkormányzat szerint a tankerület pénzt kérne azért, hogy a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek használhassák a tornatermeket.

A városnak a 24.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint a tankerület úgy biztosítana „ingyenes” használatot az önkormányzat számára az egyébként önkormányzati tulajdonú ingatlanban, hogy a bérleti díjat elengednék, de a használatból eredő költségeket – így a rezsit, a takarítást, az adminisztrációt – kifizettetnék.

Az önkormányzat rámutatott: ők az elmúlt években ténylegesen ingyenesen biztosították a tornaterem használatát a foglalkozásokhoz – például vívás, íjászat, kosárlabda –, de a tankerület egyértelműen kinyilvánította, hogy erre nem adnak a továbbiakban lehetőséget. Más fedett és fűthető sportlétesítmény viszont nincs a városban.

Az önkormányzat azt is felajánlotta, hogy évente 1,5 millió forintot ad a tankerületnek a tornaterem használatáért, de ezt sem fogadták el. A város szerint egyértelmű, hogy a tankerület az ingatlant a helyi közösségi élet és a hátrányos helyzetű gyerekek rovására, profitorientáltan akarja hasznosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik