Belföld

MSZP: A változás elkezdődött

Az MSZP szerint a 2018-as választás változást hoz a magyar politikai életben, jelentette ki Molnár Gyula a párt országos választmányának ülése előtt.

Az MSZP elnöke hozzátette, hogy az idei év a salgótarjáni polgármester-választás megnyerésével kezdődött a szocialisták számára és azzal végződik, hogy a fővárosban a közvélemény-kutatások szerint beérték a Fideszt.

A jövő évre az a céljuk, hogy az egész országban ez legyen a helyzet, vagyis utolérjék a jelenlegi kormánypártok népszerűségét, mondta az ellenzéki politikus.

Az elmúlt egy évet értékelve úgy vélekedett, hogy egyebek közt a menekültválság, a Brexit, az olasz népszavazás és az amerikai elnökválasztás eredménye miatt bizonytalanabb lett a világ.

Ebben a helyzetben az MSZP Európa stabilizálásában érdekelt.

A párt 2016-ban elért sikereit sorolva hangsúlyozta, hogy véleménye szerint részben az MSZP-nek köszönhető a fizetések emelésének megkezdése, hiszen eredetileg a szocialisták kezdeményezték ezt.

Ugyancsak eredménynek nevezte a vasárnapi boltzár feloldását, és azt is, hogy az MSZP felhívta a figyelmet a földmutyira. Ugyanakkor október 2-án a szocialista szavazóknak köszönhetően sikerült megállítani azt az ámokfutást, ami kvótanépszavazás néven kerül be a történelemkönyvekbe – mondta.

Molnár Gyula szólt arról is, hogy az MSZP szervezeteinek segítségével 480 rászoruló családnak juttatnak el a karácsony méltó megünnepléséhez szükséges ajándékcsomagot. Ezen kívül közel 1,5 tonna élelmiszert, illetve a párt tagjai által összegyűjtött ajándékokat, főleg játékokat is küldenek a rászorulóknak.

Ez annál is inkább szükséges, mert a kormány “fordított Robin Hoodként működik”, vagyis a szegényektől elvett pénzt a gazdagoknak juttatja. Ennek nyomán a 2010-es 3 millióról mára 4 millióra nőtt a szegények száma, miközben a leggazdagabbak keresete 27-szerese a legszegényebbekének, és az emberek 23 százaléka éhezik, mert nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez.

Molnár Gyula szerint egy igazságosabb világ megteremtésére volna szükség.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik