Belföld

Trükkel rabolták ki a csalók az újpesti nyugdíjasokat

A rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a vízművek munkatársának adták ki magukat, majd miután bejutottak az újpesti lakásokba készpénzt loptak az idős sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt O. Mátyás 61 éves és G. Zsolt 28 éves budapesti lakosok ellen – számolt be a police.hu rendőrségi honlap.

A két férfi 2016. november 3-a és december 8-a között a délelőtti órákban Budapest IV. kerületében a Pozsonyi utcában és a Nyár utcában három idős emberhez ment be úgy, hogy magukat a vízművek munkatársának adták ki. G. Zsolt elterelte az idős sértettek figyelmét, amíg társa a lakásban pénz után kutatott.

Az elkövetők közel ötszázezer forint készpénz loptak.

Az újpesti rendőrök a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság Zseblopási Alosztály munkatársaival  együttműködve 2016. december 15-én 14 óra 40 perckor a Budapest XIII., Lehel téren elfogták a két férfit. A nyomozók O. Mátyás ruházatának átvizsgálásakor arany ékszereket, zálogjegyeket és készpénz találtak.

Elfogásukat követően a két férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik