Belföld

8 és fél millió forint gyűlt össze a rászoruló gyermekek támogatására

24.hu
24.hu

2016. 12. 16. 11:14

A Procter & Gamble és a SPAR Magyarország közel 8 és félmillió forintot adományozott a Magyar Vöröskeresztnek a rászoruló gyermekek támogatására
Korábban a témában:

Véget ért a Procter & Gamble és a SPAR Magyarország „Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezésű közös jótékonysági programja, mely során közel 8 és félmillió forint gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegítésére. A kezdeményezésnek köszönhetően a Magyar Vöröskereszt országos hálózatán keresztül a rászorulók olyan termékeket kapnak, melyek hozzájárulnak az egészséges fejlődésükhöz és a komfortosabb otthon megteremtéséhez.

„A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A hátrányos helyzetű családok többségének nehézséget jelent a mindennapi élelem megvásárlása mellett a pelenka, a mosószer és a különböző higiénés szerek beszerzése. Éppen ezért fontos és hiánypótló a P&G adománya, melynek segítségével közel ötezer nehéz helyzetben élőnek tudunk segíteni még karácsony előtt” – mondta el Fodor Antalné dr, a Magyar Vöröskereszt alelnöke.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei és alkalmazottai a kezdeményezés során összegyűlt pénzadományból megvásároljak a legszükségesebb dolgokat, melyek elősegítik egészséges és boldog a növekedést, – mint például a takaró, ágynemű és pizsama – és a termékekkel együtt eljuttatják azokat a leginkább segítségre szoruló családokhoz és intézményekhez.

„Örülünk, hogy rengeteg vásárló döntött a P&G márkái, az Ariel, a Lenor, a Pampers vagy éppen a Gillette termékei mellett és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy kicsit jobbá tegyük a rászoruló családok életét Magyarországon”– mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G Kereskedelmi Marketing vezetője. „Szeretnénk megköszönni vásárlóink részvételét a programban. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, ami nem valósulhatott volna meg a segítségük nélkül” – tette hozzá Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kommunikációs vezetője.

A szervezők a program keretein belül meghirdetett „Igazi Otthon” rajzpályázat nyerteseit és családtagjaikat meghívták egy évzáró élménynapra. A résztvevők egy teljes napot tölthettek el Budapest egyik legnagyobb játszóházában és találkozhattak Molnár Ferenc Caramellel, a kezdeményezés nagykövetével, aki egy kis karácsonyi ajándékkal is készült számukra.

„Nagy élmény volt, hogy részt vehettem a kampányban. Pontosan tudom, hogy mennyit jelent, ha valaki figyelmet szentel és segítséget nyújt a reménytelen helyzetben lévőknek. Úgy vélem, hogy az ilyen kezdeményezések, személyes példamutatásunk és a sikertörténeteink erőt adhatnak a rászoruló gyermekeknek, hogy higgyenek önmagukban. Remélem, hogy a következő években még többet tudunk majd segíteni hasonló kampányok keretein belül.”– mondta Caramel.

Az Apró segítség, hatalmas öröm programot október 27-e és december 7-e között rendezték meg Magyarországon. A kezdeményezést bárki támogathatta azzal, hogy a napi bevásárlás során P&G termékeket választott a SPAR üzleteiben, hiszen a Magyar Vöröskereszt 1% támogatást kapott minden megvásárolt Always, Ariel, Blend-a-Med, Gillette, Head & Shoulders, Jar, Lenor, Old Spice és Pampers termék árából.

Mentés

Mentés

Mentés

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.