Belföld

Ittasan vezetett a részeg sofőrök szigorú büntetéséért felszólaló fideszes

A Párbeszéd lemondatná a csepeli polgármestert.

Borbély Lénárd fideszes csepeli polgármestert jogerősen elítélték ittas vezetés vétsége miatt. A korábban a részeg sofőrök szigorú büntetéséért felszólaló politikust a Párbeszéd felszólítja, hogy azonnal mondjon le tisztségéről – közölte Hudák János, a párt csepeli önkormányzati képviselője.

A Párbeszéd elnökségi tagja emlékeztetett rá, hogy a csepeli polgármester még tavaly februárban bukott le egy közúti ellenőrzésen. A rendőrök feljelentették ittas vezetésért. Bár sokáig próbálták tagadni, hogy részegen ült a volán mögé, Borbély Lénárd azt végül elismerte.

Miután szerdán a bíróság jogerősen elítélte a polgármestert az ittas vezetésért, a Párbeszéd szerint Borbély Lénárdnak le kell mondania.

Nem vezetheti a főváros egyik kerületét egy olyan ember, aki az ellenkezőjét teszi annak, amiről korábban prédikált. A csepeli vezető ugyanis 2011-ben a Parlamentben emelt szót a részeg sofőrök ellen és sürgette a kormányt, tegyen valamit a szigorúbb büntetésért.

Akkor a politikus arról beszélt, hogy “különösen veszélyes bűncselekménytípus a közúti jármű ittas vezetése; ezért elengedhetetlen a szabályok szigorítása”. Az államtitkártól azt kérdezte: “Milyen intézkedéseket tett a rendőrség … az ittasan okozott balesetek számának csökkentése érdekében?”

A Párbeszéd elnökségi tagja most azt kérdezi, mit tesz Borbély Lénárd az ittasan vezető polgármesterek számának csökkentéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik